Hyppää sisältöön
21.12.2021

E-urheilua Keravalla

Keravan Energia ja Sipoon Energia tukevat paikallista hyvinvointia sponsoroimalla alueen seuroja. Sponsoroinnin tarkoituksena on mahdollistaa harrastaminen mahdollisimman monelle alueemme asukkaalle, painottaen lapsia ja nuoria. Yksi uusimmista sponsorointikohteista on vuonna 2019 perustettu voittoa tavoittelematon keravalainen e-urheiluorganisaatio Roots Gaming ry.

E-urheilu eli elektroninen urheilu on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpapelaamista. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin.

Laadukasta ohjattua e-urheilutoimintaa keravalaisille nuorille

Roots Gaming Ry haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden harrastaa e-urheilua Keravalla nykyaikaisessa ja turvallisessa ympäristössä, jossa nuoret saavat monipuolisen valmennuksen kautta kehitettyä taitojaan pelaamassaan pelissä. Lisäksi Roots pyrkii uudistamaan e-urheiluun liittyviä mielikuvia terveellisempään
suuntaan.

“Korostamme valmennuksessa nuorille liikunnan, ruokavalion ja unen merkitystä menestyksekkään pelaamisen tukipilareina”, kertoo seuran varapuheenjohtaja Sonja Ahtiainen.

Roots Gaming ry:n Sonja Ahtiainen, Jyri Kunttu ja Janne Vuorensyrjä pelaamassa Roots Gaming ry:n tiloissaRootsin organisaatioon kuuluu edustusjoukkueet, akatemiajoukkueet ja matalan kynnyksen harrastusryhmät. Rootsin pelaajat pelaavat Counter Strike: Global Offensive- ja NHL-pelejä, jotka ovat molemmat joukkuemuotoisia ja joille Suomessa on suuret harrastajamäärät sekä vakiintuneet liigat ja turnaukset. Seuran tavoitteena on mahdollistaa pelaajapolku matalan kynnyksen ryhmästä aina edistyneemmän joukkuepelaamisen piiriin – tästä toiminnasta onkin jo ponnistanut nuoria kohti pelaamisen ammattiuraa.

Räjähtävä startti toiminnalle

Rootsin akatemiajoukkuetoiminta alkoi syksyllä 2020, kun Roots laittoi avoimen haun sosiaalisen median kanavilleen. Hakemuksia akatemiaan tuli useita kymmeniä ympäri Suomen. Fyysisen toiminnan mahdollistamiseksi ja paikallisten nuorten tukemiseksi painavana valintakriteerinä akatemiaan pääsyyn oli paikallisuus tai asuminen Uudellamaalla. Lopulta hakijoista valikoitui 15 nuorta akatemiaan, jotka muodostivat kolme joukkuetta.

Pelaajapolulla nuoret opastavat toisiaan

Rootsin toiminnan ydin on niin kutsuttu pelaajapolku. Pelaajapolussa ylemmän tason nuori toimii apuohjaajana alemman tason joukkueelle, aina matalan kynnyksen toimintaan asti, joka on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille.

Viikoittaista valmennusta

Akatemiatoiminnan tavoitteena on tarjota nuorille tavoitteellinen harrastus ja tuoda säännöllisyyttä pelaamisen ja harjoittelun tueksi. Joukkueille järjestetään viikoittain valmennusta kahden eri valmentajan toimesta. Valmentamisen painopisteinä on pelitekninen kehittyminen ja sosiaalisten taitojen harjoittaminen ryhmässä.

Akatemiajoukkueiden toimintaa suunnitellaan yhdessä pelaajien kanssa. Joukkue sopii yhteisesti osallistumiset tuleviin liigoihin ja asettaa näille tavoitteet.

“Rootsin akatemiatoiminta on tuonut paljon uusia ystäviä ja ystävyyssuhteita. Olen myös saanut kokea hienoja onnistumisen hetkiä”, kertoo Ac Redin pelaaja Teemu “Temezi” Roisko.

Akatemiatoiminnan lisäksi Roots järjestää matalan kynnyksen ohjattua pelitoimintaa harrastuksesta kiinnostuneille. Harrastustoiminta aloitettiin syksyllä 2020 keravalaisten yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijoiden kanssa. Osallistujamäärän kasvaessa toiminta on jaettu kahdelle eri päivälle. Matalan kynnyksen harrastetoiminnassa tarkoituksena on antaa kaikille nuorille mahdollisuus tutustua ja osallistua e-urheiluharrastukseen. Pelikertojen tavoitteena on antaa valmiuksia tiimityötaitoihin ja harjoitteluun yhdessä joukkueen kanssa.

Valmennetussa akatemiatoiminnassa on ollut mukana 22 nuorta ja matalan kynnyksen ryhmässä yli 50 nuorta.

Puoliammattilaisten valmennus räätälöidään pelaajien tarpeiden mukaisesti

Puoliammattilaisina pelaavien kohdalla keskitytään monipuolisesti pelaajalähtöiseen työskentelyyn. Roots pyrkii tarjoamaan mahdollisimman turvalliset ja hyvät puitteet kehittyä niin yksilö- kuin joukkuepelaajinakin. Seura järjestää nuorille mentaali-, peli- ja fysiikkavalmennusta.

“Pyrimme valmennuksessa pitkän tähtäimen toimintaan ja suunnitelmat tehdään kunkin joukkueen tarpeiden mukaisesti”, kertovat akatemiatoiminnan vetäjät Janne Vuorensyrjä ja Jyri Kunttu.

Harrasteryhmään pääsee mukaan matalalla kynnyksellä

Matalan kynnyksen toiminta on avointa kaikille paikallisille, niin kauan kuin ryhmissä on tilaa. Mukaan pääsee olemalla yhteydessä Keravan nuorisopalveluihin tai Roots Gaming ry:hyn. Toistaiseksi toiminta on suunnattu vain Counter Strike: Global Offensive -pelin pohjalle. Rootsin akatemiaan pääsee tällä hetkellä jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen. Hakemusten mukaisesti valitut pääsevät ”tryouteille” taitotasoa vastaavaan joukkueeseen. Matalan kynnyksen toimintaan pääsee mukaan ilman omia välineitä. Akatemiatoiminnan vaatima harjoittelu edellyttää omat välineet. ∎


Tarvitseeko seurasi, yhdistyksesi tai muu toimintasi Keravalla tai Sipoossa sponsorointia? Lue lisää sponsorointi-yhteistyöstämme. 

Sulje
Search