Hyppää sisältöön
20.05.2022

Ilmalämpöpumpun asennusvaiheet kerrostaloasuntoon

”Kaikki oli hyvin simppeliä ja yksinkertaista”

Keravalaisen Markku Pulkkisen kerrostaloasuntoon asennettiin ilmalämpöpumppu. Asennusprosessi oli hänen mukaansa nopea ja yksinkertainen – koko prosessi kesti tarjouspyynnön lähettämisestä aina asennukseen vain noin kolme viikkoa. Nyt hän nauttii ilmalämpöpumpun tuomista eduista, kuten viileästä sisäilmasta:

”Tietää, että tästä kesästä tulee paljon paljon helpompi, kuin mitä viime kesä oli”

Kerrostaloasuntoihin voidaan asentaa viilentävä ilmalämpöpumppu helpottamaan kesän helteissä. Jo muutaman asteen viileämpi sisäilma helpottaa oloa kesän kuumuuden keskellä. Lisäksi ilmalämpöpumppu poistaa sisäilmasta kosteutta – viileä ja kuiva ilma on ehdoton kesäsuosikki!

Asentaja asentaa ilmalämpöpumppua kerrostaloasuntoon

Ilmalämpöpumppu on mahdollista asentaa sellaisiin kerrostaloasuntoihin, joista löytyy parveke tai terassi. Pumpun ulkoyksikön asennetaan aina ulos, eikä niitä saa asentaa kerrostalojen ulkoseinään. Ulkoyksikkö ei myöskään saa näkyä asunnon ulkopuolelle. Sisäyksikkö kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, josta se pääsee puhaltamaan ympäri asuntoa. Pumpun sijainti katsotaan aina yhdessä asentajan kanssa.

Ilmalämpöpumpun asentaminen aloitetaan poraamalla ensin seinään reikä, jonka kautta ulkoyksiköstä johdetaan johdot ja putket sisäyksikköön. Jos seinä on paksu, esimerkiksi betonista, tarvitaan poraamiseen erillinen timanttipora. Viilennyskäytössä huoneilman ylimääräinen kosteus tiivistyy sisäyksikköön, josta kondensaatiovesi kulkee putkien kautta ulkoyksikköön ja sieltä vedenpoistojärjestelmään. Ilmalämpöpumpusta lähtevät johdot ja putket suojataan erilliseen putkikouruun, jolloin lopputulos on huomaamaton.

Ulkoyksiköstä tulee pientä värinää laitteen ollessa käynnissä. Värinä vaimennetaan kumitassuin, joten siitä ei synny haittaa itselle eikä naapureille. Käytössä ilmalämpöpumpun toiminta on varsin huomaamatonta – ainoastaan viileä sisäilma kertoo sen olemassaolosta!

Asentaja ohjeistaa asiakasta ilmalämpöpumpun käytöstä

Asennuksen jälkeen ilmalämpöpumpun asentaja neuvoo laitteen käytössä ja huollossa.

 

 

 

”Kokonaisuus oli varsin kompakti paketti”

Katso video ilmalämpöpumpun asennusvaiheista kerrostaloasuntoon:

Haluatko viilentävän ilmalämpöpumpn kerrostaloon?

Ota yhteyttä. Selvitetään yhdessä millainen ilmalämpöpumppu sopii tarpeeseesi parhaiten.

Tutustu ilmalämpöpumppu-mallistoomme

Muistathan ottaa myös yhteyttä taloyhtiön hallitukseen, sillä tarvitset ilmalämpöpumpun asennukseen luvan ja sopimuksen.

Sulje
Search