Hyppää sisältöön
05.01.2024

Laaja sähkökatko torstaina 4.1.

Keravalla oli torstaina 4.1. laaja sähkökatkos suurjänniteverkossa. Sähkökatko saatiin korjattua noin kahdessa tunnissa.

Ylikeravan sähköaseman toisella muuntajakentällä tapahtui laiterikko ja sähköverkon suojausjärjestelmä katkaisi sähköt asemalta. Laajemmin Keravalla ja Sipoossa näkynyt lyhyt sekunnin katko johtui Fingridin sähköaseman järjestelmän toiminnasta. Sähköt palautettiin asiakkaillemme sähköaseman toisen päämuuntajan kautta.

Pamahdus, valokaari ja höyrypilvi, jotka ovat aiheuttaneet runsaasti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, aiheutuivat mm. maasulun rikkoutuneesta laitteesta sekä siitä että lämpökattilamme ajoi itsensä hallitusti alas. Tulipaloa ei siis sähköasemalla ollut, mutta palokunta hälytettiin paikalle lämpökattilan alasajon takia.

 

Vähennä sähkön kulutustasi tänään perjantaina 5.1. jos mahdollista

Perjantaina 5.1. sähkön hinta on pilvissä heille, joilla on pörssisähkösopimus. Suosittelemme, että käytät mahdollisuuksien mukaan maltillisesti sähköä, jotta vältymme mahdolliselta sähköpulalta. Lue meidän sähkönsäästövinkit.

”Sähkön riittävyyden ja hinnan näkökulmasta sähkönkäyttäjien on edelleen tärkeä ajoittaa kulutusta pois illan ja aamun huipputunneilta.

Sähköjärjestelmässä on kireästä pakkasesta johtuen esiintynyt joitakin laitevaurioita sekä sähkönsiirron että tuotannon puolella. Sähkönsiirrossa viat ovat aiheuttaneet jakeluverkoissa sähkökatkoja eri puolilla Suomea. Sähköntuotannon osalta vikaantuneet voimalaitokset ovat pääosin palanneet tuotantoon. Tilanne on edelleen herkkä yllättäville vikaantumisille sähköjärjestelmässä.”

Fingridin tiedote 5.1.2024

Lue lisää Fingridin sivuilla

 

 

Sulje
Search