Hyppää sisältöön
31.05.2022

”Muotoile muuntamo!” -suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin Pekka Vottonen

”Muotoile muuntamo!” -suunnittelukilpailu Keravan Asuntomessualueelle ratkesi. Voittaja on teollisen muotoilun opiskelija Pekka Vottonen.

Teollisen muotoilun opiskelijan Pekka Vottosen voittajaehdotustyö Muotoile muuntamo -muuntamon ulkoasun suunnittelukilpailuun

Kuva: Pekka Vottonen

Keravan Energia järjesti yhteistyössä Ornamon ry:n, Suomen Asuntomessujen sekä Keravan kaupungin kanssa muotoilun opiskelijoille suunnatun muotoilukilpailun, jossa etsittiin uudenlaista toteutusta Keravan Asuntomessualueelle tulevan puistomuuntamon ulkoasulle.

”Teemme arvokasta yhteistyötä Keravan Energian kanssa kaupungin kehittämisessä, ja tämä pätee myös messualueeseen. Kivisillan messualueen kärkiajatuksina ovat kiertotalous, kestävä liikkuminen ja uudet asumisen muodot. Kilpailussa etsittiin tyylikkäintä kokonaisuutta, joka edusti lisäksi messujen kärkiajatuksia”, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

”Yksi messualueelle rakentuvista kokonaisuuksista on tämän suunnittelukilpailun lopputuloksena syntyvä puistomuuntamo. Muuntamon keskeinen sijainti tarjosi tilaisuuden tehdä muuntamosta ilmeeltään osa hienoa messualuetta, josta idea muotoilukilpailulle syntyi”, jatkaa Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Kilpailuun saatiin 16 kilpailuehdotusta, joiden taso oli korkea. Palkintolautakunta arvioi kaikki kilpailuehdotukset kokouksessaan 16.5.2022. Kilpailuehdotukset oli jaettu anonyymeinä tuomaristolle ennen päätöskokousta.

Keravan Energian Toimitusjohtaja Jussi Lehto palkitsee Muotoile muuntamo -suunnittelukilpailun voittajan Pekka Vottosen

Keravan Energian Toimitusjohtaja Jussi Lehto palkitsi Muotoile muuntamo -suunnittelukilpailun voittajan Pekka Vottosen Keravan Energian tiloissa 31.5.2022

Muotoile muuntamo -suunnittelukilpailun voittaja Pekka Vottonen

Muotoile muuntamo -suunnittelukilpailun voittaja Pekka Vottonen

Palkintolautakunta äänesti yksimielisesti teollisen muotoilun opiskelijan Pekka Vottosen kilpailuehdotuksen kilpailun voittajaksi. Lautakunta äänesti työn voittajaksi sen tyylikkään ulkoasun, mutta samalla käytännöllisen toteutettavuuden johdosta. Työssä arvostettiin lisäksi sen taloudellisuutta, monistettavuutta ja sitä, että työ mahdollistaa muuntamon häiriöttömän ylläpidon ja käytön. Työtä arvioitiin koko sen elinkaaren hallinnan näkökulmasta.

”Voittajaehdotus oli erityisen laadukas sekä idealtaan, että aineistoltaan. Veistoksellisen kokonaisuuden ilme oli luotu yksinkertaisilla ja alueelle luontevasti soveltuvilla elementeillä. Muotoilukokonaisuus noudatti tarkasti alueelle annettua ohjeistusta. Kokonaisuus on yhteisellä jatkokehittämisellä helposti toteutettavissa”, kertoo Jussi Lehto.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 3 000 euron rahapalkinnon. Kilpailun jälkeen tarkoituksena on tuottaa voittajatyöstä prototyyppi, joka tulee nähtäville Keravan asuntomessuille 2024 ja jää palvelemaan alueen asukkaiden sähkönjakelun tarpeita.

Lisätietoja:

Kilpailun voittaja Pekka Vottonen, Metropolia –  Teollinen muotoilu, 044 565 6080, pekka.vottonen@metropolia.fi

Toimitusjohtaja Jussi Lehto, Keravan Energia, 050 559 1815, jussi.lehto@keoy.fi

Projektipäällikkö Sofia Amberla, Asuntomessut Keravalla 2024, puh. 040 318 2940, sofia.amberla@kerava.fi

Sulje
Search