Hyppää sisältöön
11.11.2020

Ota ilmalämpöpumpustasi tehot irti

Vältä virheet – käytä laitettasi oikein

Ilmalämpöpumppujen myynti Suomessa on ollut kovassa kasvussa yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä Suomessa on jo noin 800 000 ilmalämpöpumppua. Monessa kodissa ilmalämpöpumppu on hankinnan jälkeen unohdettu seinälle hurisemaan, vaikka pumppu vaatii säännöllistä huolenpitoa toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti.

Imuri heilumaan vähintään kerran kuukaudessa

Ilmalämpöpumpun käyttöiän ja suorituskyvyn maksimoimiseksi on tärkeää pitää laite puhtaana. Imuroi sisäyksikön karkeasuodatin vähintään kerran kuussa – siitepölyaikana useamminkin. Suodattimen voi myös pestä varovasti vedellä. Ilmalämpöpumpun lamellit taipuvat herkästi, eikä niitä siksi kannata imuroida. Lamellit voi pestä lämpöpumppuliikkeistä saatavalla pesuaineella. Puhdista ulkoyksikkö talvisin lumesta sekä keväisin ja syksyisin lehdistä.

Vääränlainen käyttö voi tulla kalliiksi

Ilmalämpöpumppu säästää lämmityslaskussa – jos pumppua käyttää oikein. Tärkeintä on säätää päälämmitysjärjestelmää pienemmälle, sillä muutoin ilmalämpöpumppu ei pääse kunnolla töihin. Suurin virhe on pitää pumppua automaattiasetuksilla säädettynä esimerkiksi 22 asteeseen samalla, kun kodin päälämmitysjärjestelmä on säädetty asteen pari lämpimämmäksi. Tällöin ilmalämpöpumppu käyttää sähköä jäähdytykseen eikä lämmitykseen, kuten pitäisi.

Aiemmin, kun ilmalämpöpumput eivät olleet niin tehokkaita kuin nykyään, oli ohjeena sammuttaa ilmalämpöpumppu kovilla pakkasilla. Nykyaikaisia ilmalämpöpumppuja ei kuitenkaan kannata sammuttaa ja sulkea pakkasten mukaan, ellei kyseessä ole pitkä pakkasjakso. Nykyisissä ilmalämpöpumpuissa on niin hyvä hyötysuhde, että ne tuottavat -30 asteen pakkasellakin sähkönkulutuksensa verran lämpöä. Ilmalämpöpumpun jatkuva käynnistäminen ja sulkeminen lisää kulutusta.


Markkinoiden parhaimmat ilmalämpöpumppumallit Keravan Energialta – avaimet käteen ja rahoituksella!
Lue lisää ilmalämpöpumpuista ja pyydä tarjous

Muistathan, että ilmalämpöpumpun asennuskuluissa voi hyödyntää kotitalousvähennystä!

Sulje
Search