Hyppää sisältöön
20.05.2022

Uudistamme sopimusvalikoimaamme – muutoksia sähkönmyyntisopimuksiin 1.7.2022 alkaen

Muutoksen taustalla sähkön hinnan merkittävä nousu

Sähkön hinta ja sen vaihtelut ovat kasvaneet Suomessa merkittävästi. Sähkön tuotannossa tarvittavien polttoaineiden vaje, Ukrainan sota ja kiihtynyt inflaatio ovat suurimmat syyt sähkön hintakehitykseen. Sähkön markkinahinnan kehityksen ja sen vaikean ennustettavuuden sekä sähkön hankintaan liittyvien riskien merkittävän kasvun vuoksi uudistamme sähkönmyyntisopimusvalikoimaamme.

Kehitämme tuotevalikoimaamme vastaamaan paremmin nykyistä markkinatilannetta. Reagoimalla tällä tavoin uuteen tilanteeseen mahdollistamme jatkossakin laadukkaat sähkönmyyntisopimustuotteet ja ensiluokkaisen palvelun asiakkaillemme. Jatkossa toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimuksemme ovat Varttisähkösopimus ja Fiksusähkösopimus (eli pörssisähkösopimus).

Muutos ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä

1.7.2022 alkaen toistaiseksi voimassaolevat sähkönmyyntisopimukset muuttuvat toistaiseksi voimassa olevaksi Varttisähkösopimukseksi. Sopimusnumero säilyy ennallaan. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Jos laskutusväli on kaksi kuukautta tai enemmän, voi sopimusvaihdon hetkellä näkyä laskulla hetkellisesti kaksi eri sähkönmyyntisopimustuotetta.

Uusi Varttisähkösopimus vastaa mittaus- ja tuotantotavan osalta vanhaa sähkönmyyntisopimusta. Esimerkiksi jos vanhan sähkösopimuksen energia on tuotettu tuulisähköllä, tulee Varttisähkösopimus olemaan myös vastaavasti tuulisähköllä tuotettua.

Varttisähkö on huoleton sähkösopimus

Varttisähkösopimuksella saat aina markkinahintaista sähköä kiinteään hintaan. Energiahinta kullekin hintajaksolle muodostuu sähkön markkinahinnan mukaan aina hintajaksoa edeltävän kuukauden viimeisenä noteerauspäivänä. Hintaan lisätään sähkön hankintaan liittyvät kustannukset. Varttisähköllä on 14 vrk irtisanomisaika.

Sopimusmuutoksen vuoksi 1.7.2022 alkavan hintajakson hinnanmääräytymisajankohta on poikkeuksellisesti muodostettu 5.5.2022 markkinahinnan mukaisesti. Varttisähkön hinnat 1.7.-30.9.2022 näet alla olevasta taulukosta. 1.10.2022 alkavan hintajakson energiahinta muodostetaan normaaliin tapaan elokuun viimeisenä päivänä.

Varttisähkösopimuksen hinta 1.7.2022 alkaen (5.5.2022 markkinahinnan mukaan). Hinnat sis. alv 24 %:

Voimassaolo 1.7.-30.9.2022
Perusmaksu: €/kk 3,00
Energiamaksu: Yleissähkö 11,90 snt/kWh
Energiamaksu: Aikasähkö Päivä: 12,40 snt/kWh

Yö: 10,80 snt/kWh

Energiamaksu: Kausisähkö Talviarkipäivä: 12,60 snt/kWh

Muu aika: 11,20 snt/kWh

Bio- ja tuulisähkölisä: 0,30 snt/kWh
Varttisähkön hinnat ilmoitetaan osoitteessa www.keravanenergia.fi/vartti viimeistään kuukautta ennen hintajakson alkamista.

Voit tarkistaa voimassa olevan sähkönmyyntisopimuksesi asiakasportaalistamme osoitteessa: portal.keravanenergia.fi tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin klo 9-15 puhelimitse:

(09) 5849 5526 tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@keravanenergia.fi.

Tarjoamme myös kiinteähintaisia määräaikaisia sähkönmyyntisopimuksia. Voit tutustua sähkönmyyntisopimusvaihtoehtoihin osoitteessa: www.keravanenergia.fi/sahkosopimukset.

Sulje
Search