Hyppää sisältöön
22.06.2023

Vuosihuollolla toimitusvarmuutta talveen

Keravan biovoimalaitos on paikallisen energian tuotantolaitos. Voimalaitos tuottaa lämpöä ja sähköä Keravalle ja Sipooseen käyttäen polttoaineenaan uusiutuvaa puuta, joka tulee pääosin metsänhoidon tähteistä syntyneestä hakkeesta. Vuosihuolto takaa voimalaitoksen mallikkaan toiminnan nyt ja tulevaisuudessa.

Keravan Energian biovoimalaitoksella tehdään jokavuotinen suurhuolto, eli revisio 26.6–31.7.2023. Huolto on kokoluokaltaan mittava, sillä se pitää sisällään noin 70-80 suurempaa työkohdetta ja siihen osallistuu oman henkilökunnan lisäksi vajaat 20 yritystä. Voimalaitoksien vuosihuollot ajoittuvat yleensä kesille, koska tällöin lämmitystarve on luonnollisesti pienimmillään. Laitos tarvitsee jokavuotista huoltoa toimiakseen moitteettomasti myös tulevaisuudessa, ja huollon onnistumista mitataankin seuraavan vuoden käytettävyyden perusteella.

Vuosihuollossa esimerkiksi avataan tuhansia pultteja ja muttereita, tarkastetaan kilometrien verran kolakuljettimia ja mitataan millien paksuisien kattilaputkien paksuutta satojen metrien pituudelta. Huoltotoimenpiteiden toteuttamiseksi rakennetaan väliaikaisia telineitä satoja metrejä.

Miksi huolto on tärkeää?

Vuosihuolto suunnitellaan huolellisesti etukäteen, ja siinä tarkastaan kriittisten laitteiden toiminta. Huollot ja tarkastukset ovat tärkeä osa laitoksen toimintaa, sillä niiden avulla turvataan asiakkaalle energian toimitusvarmuus myös talvella.

Vuosihuolloissa toteutetuilla toimenpiteillä varmistamme laitosten turvallisen, luotettavan ja energiatehokkaan käytön. Vuosihuoltojen onnistuminen aikataulujen mukaisesti vaatii sekä henkilöstöltämme että urakoitsijoidemme työntekijöiltä esimerkillistä sitoutumista vuosihuoltotöiden laadukkaaseen toteutukseen. Näillä toimilla varmistetaan asiakkaiden huippulaatuinen ja vakaa energiansaanti.

Lue lisää biovoimalaitoksesta

Sulje
Search