Hyppää sisältöön
15.07.2022

Waltteri Hakonen – Energiaratkaisut ja myynti

Waltteri Hakonen työskenteli meillä viime kesänä kuluttajamyynnissä ilmalämpöpumppujen parissa. Tänä vuonna hän työskentelee energiaratkaisujen parissa sekä aurinkopaneelien ja ilmalämpöpumppujen myynnissä.

”Myynti on tuloskeskeistä, joten oman työn jälki näkyy, mikä taas itsessään motivoi.”

Waltteri kertoo pitävänsä myös siitä, kun pystyy olemaan avuksi asiakkaille. Hän kokee myynninkin olevan osaltaan asiakaspalvelutyötä. Waltteri pitää myynnissä myös siitä, kun voi hyödyntää omia vahvuuksiaan ihmisten parissa työskentelyssä.

Kesätyöntekijä Waltteri Hakonen”Ymmärrän erilaisia ihmisiä, ja sen ettei kaikkien kanssa voi toimia samalla tavalla. Tästä on aina hyötyä asiakkaiden kanssa työskennellessä.”

Waltteri on kohta valmistumassa tradenomiksi, pääaineinaan myynti ja markkinointi. Opinnoistaan hän kokee olleen erityisesti hyötyä myynnin ja markkinoinnin maailman hahmottamisessa.

”Opin, miten myyntiprosessi toimii, mutta koen ettei myyjän taitoja voi samalla tavalla opiskella, vaan se on enemmänkin taito, jota voi kehittää.” 

Opinnot auttoivat Waltterin mukaan ymmärtämään miten myynti ja markkinointi tukevat ja auttavat toisiaan. Hänen mukaansa on tärkeää tiedostaa, miten eri osastot ja tekijät vaikuttavat toisiinsa ja miksi niiden kannattaa tehdä yhteistyötä.

Toinen suuri opiskeluista talteen jäänyt oppi on projektimuotoinen työskentely, joka kehitti organisointitaitoa ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa.

”Erilaiset toimeksiannot ja yhteistyökumppanit opettivat paljon. Niitä taitoja on voinut hyödyntää työssä täällä. Siinä oppi paljon aikatauluttamista ja organisaatiotaitoja, mitkä ovat hyödyksi työssä kuin työssä.”

Asenne ja halu oppia ovat auttaneet pitkälle.

”Eihän minulla ollut ennen viime kesää mitään kokemusta alasta. Haluan kuitenkin aina oppia ja asennoidun niin, että mitä en tiedä, selvitän.”

Sulje
Search