Hyppää sisältöön

Kerava 100 -juhlavuosi

Tervetuloa mukaan Keravan kaupungin vuosisadan riemujuhlaan!

Keravan Energia kutsuu sinut mukaan juhlimaan sata vuotta rikasta historiaa, kasvua ja yhteisöllisyyttä sekä eloisaa tulevaisuutta. Tämä verkkosivu toimii kaiken meidän juhlavuoteen liittyvän keskuksena –jaamme tänne tietoa tapahtumista, joissa olemme mukana.

Sivua päivitetään kevään mittaan.

Keravan kaupungin juhlavuoden ohjelma

Keravan kaupungin 100-vuotisjuhlia vietetään 2024 koko vuoden ajan. Juhlavuosi näkyy kaupungissa sekä pienillä että isommilla tavoilla. Lue kaupungin sivuilta enemmän ohjelmasta, jota järjestetään juhlavuoden aikana.

Siirry Keravan kaupungin sivuille

Kerava100 -juhlavuotta vietetään Kerava sydämessä.

Uuden ajan rakentamisen festivaali

Keravan kartanon vehreään ympäristöön, Kivisillan alueelle, rakentuu kylä, jossa yhdistyvät maaseudun ja kaupungin parhaat puolet, nykypäivän älykkyys ja vanha viisaus. Kesällä 2024 järjestettävä URF tarjoaa alustan kestävän asumisen ja rakentamisen visiointiin ja kokeiluihin – yhdessä!

Osallistumalla haluamme olla mukana edistämässä ympäristöystävällistä ja kestävää rakentamista sekä lisätä tietoisuutta uusiutuvista energiamuodoista ja energiatehokkaista ratkaisuista. Samalla autamme luomaan kestävää ja laadukasta kaupunkikuvaa.

Uudelle kaupunkialueelle olemme rakentaneet nykyaikaista energiatehokkaampaa matalalämpöisempää kaukolämpöä. Festivaalin aikana tulemme esittelemään kestäviä energiaratkaisuja kuten mm. aurinkopaneeleja, ilmalämpöpumppuja ja sähköauton latausasemia, jotka voivat auttaa ihmisiä vähentämään energiankulutustaan ja pienentämään ympäristövaikutuksiaan. Tavoitteenamme on innostaa festivaalivieraita valitsemaan ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kotiinsa ja kannustaa rakennusalan toimijoita ottamaan kestävät energiaratkaisut huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa.

Tuotamme uudelle asuntoalueelle mm.
  • Erikoisvalaistuksen meluesteeseen
  • Designmuuntamon
  • Energiatehokasta matalalämpöistä kaukolämpöä

URF-alueelle on koko festivaalin ajan ilmainen sisäänpääsy sekä runsaasti ilmaisohjelmaa päivittäin. Keravan Energia on mukana myös ohjelmistossa:

  • Sunnuntaina 28.7. järjestämme yhteistyössä Heurekan kanssa lapsille suunnatun “Sähköä ilmassa”-tiedeshown
    • Esitykset Metsälavalla klo 12–12.30, 13.15–13.45, 14.30–15
  • Sunnuntaina 4.8. paikalle saapuu Aalto-yliopisto Juniorin sähkötyöpaja, jossa tutustutaan sähköön ja tulevaisuuden energianlähteisiin.
    • Esitykset Metsälavalla klo 11–12, 12.45–13.45, 14.45–15.45

Liikkuvana tapahtumatilana toimiva Energiakontti saapuu Keravalle

Keravan Energia ja Keravan kaupunki yhdistävät voimansa juhlavuoden kunniaksi tuomalla tapahtumatilana toimivan Energiakontin kaupunkilaisten käyttöön.

Tapahtumakontin on tarkoitus toimia alustana erilaisille tapahtumille, kuten kulttuurifestivaaleille, taidenäyttelyille, musiikkikonserteille ja muille yhteisötapaamisille. Rahoittamalla tällaisia tiloja tuemme paikallista kulttuuria ja tarjoamme alustan erilaisten yhteisöjen kokoontumiselle.

Lue lehdistötiedote

Elämyksellistä oppimista paikallisessa teatterissa

Yhteistyössä paikallisten koulujen ja kaupungin kanssa Keravan Energia on kutsunut kaikki yhdeksäsluokkalaiset oppimaan ja nauramaan Keski-Uudenmaan Teatterin William Shakespearen kootut teokset -näytelmään. Kompaktiin kahteen tuntiin on mahdutettu komediakavalkadi, jossa siirrytään nopeassa tahdissa eteenpäin – kuin tehty nuorille TikTok-faneille.

Odottamattomalla tavalla, huumorilla ja älykkyydellä Anna-Maria Klintrupin ohjaama näytelmä herättää henkiin tarinat mm. onnettomasta rakkaudesta riutuvat Romeon ja Julian, julman ja verenhimoisen Titus Andronicuksen, mustasukkaisen Othellon ja hullun Hamletin.

“Tahdomme tarjota ysiluokkalaisille hauskan, positiivisen ja opettavaisen kokemuksen paikallisen kulttuurin voimin”, sanoo Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto. ”Toivomme myös, että joku oppilas innostuisi lukemaan Shakespearea – onhan hän yksi historiamme suurimpia näytelmäkirjailijoita.”

"William Shakespearen kootut teokset" on Keskiuudenmaan teatterin uusi näytelmä 2024.

Oletko utelias oppimaan lisää kestävän energian tulevaisuudesta?

Järjestämme syksymmällä opastetun kierroksen aurinkovoimalaamme. Kierroksen aikana sinulla on mahdollisuus oppia mm. aurinkoenergian tuotannosta ja sen ympäristöhyödyistä.

Tarkemmat tiedot ja aikataulu opastetusta kierroksesta tulevat myöhemmin. Kierros on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Sydämessä sykkii Kerava 18.5.

Kutsuimme lapsiperheet mukaan Energiariehaan Paasikivenaukiolle lauantaina 18.5. juhlistamaan, kun Sydämessä sykki Kerava! Aurinkoinen ja lämmin päivä täyttyi pomppulinnasta, onnenpyörästä, ihmevekottimista ja poppareista – puuhaa siis riitti.

Ilmaistapahtumaan osallistui ilahduttavan moni lapsi perheineen. Pomppulinnan ja onnenpyörän lisäksi Aalto-yliopisto Junior järjesti kiinnostuneille työpajoja liittyen energiaan. Työpajoissa puuhattiin muun muassa vetyauton pienoismallia ja rakennettiin ihmevekottimia.

Sulje
Search