Hyppää sisältöön

Sähköverkon kehittämissuunnitelma

30.4.2024

Keravan Energia ja Sipoon Energia huolehtivat sähkön siirrosta Keravan, Sipoon ja osin Helsingin alueella. Sähköverkkoyhtiöinä meillä on yhteiskunnallinen vastuu huolehtia siitä, että sähkönjakelu tapahtuu mahdollisimman häiriöttömästi ja sujuvasti.

Sähköverkon kehittämisessä meitä ohjaa sähköverkon kehittämissuunnitelma, joka perustuu vuonna 2021 uusitun sähkömarkkinalain vaatimuksiin verkon toimitusvarmuuden suunnitelmallisesta parantamisesta. Laki vaatii verkkoyhtiöitä Suomessa kehittämään sähköverkkoaan siten, että luonnonolosuhteista (mm. myrsky, lumi, jää) aiheutuva sähkökatko ei kestä asemakaava-alueella yli 6 tuntia ja haja-asutusalueella yli 36 tuntia viimeistään vuonna 2028 kaupunkiolosuhteissa ja viimeistään vuonna 2036 maaseudulla.

Sähköverkon kehittämissuunnitelma päivitetään kahden vuoden välein ja toimitetaan alaa valvovalle Energiavirastolle. Kehittämissuunnitelmaamme kuuluu myös asiakkaiden ja sidosryhmien palaute. Esittelemme kehittämissuunnitelman tällä sivulla. Sivun lopussa on palautelomake, jolla kaikki halukkaat voivat jättää meille palautetta sähköverkon kehittämisestä. Saatu palaute otetaan huomioon suunnitelmaa päivitettäessä. Palautetta voi antaa 31.5.2024 asti.

Sähköverkon kehittämissuunnitelma 2024:
Keravan Energia

AVAA TÄSTÄ (PDF) 

Sähköverkon kehittämissuunnitelma 2024:
Sipoon Energia

Avaa tästä (pdf) 

Anna palautetta suunnitelmasta

Lomakkeella kerättyjä henkilötietoja säilytetään enintään 30.9.2024 asti, minkä jälkeen ne hävitetään. Keravan Energian rekisteriseloste.

Sulje
Search