Hyppää sisältöön
23.08.2021

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Asentaja asentaa ilmalämpöpumppua seinälle

Myös kerrostaloasuntoihin on mahdollista asentaa viilentävä ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppujen asennus kerrostaloihin vapautui keväällä 2021 – taloyhtiö ei voi enää kieltää pumpun asentamista ilman perusteltuja syitä. Tämä on lisännyt kyselyitä pumpun asentamiseen. Kaikkiin kerrostaloasuntoihin asennus ei kuitenkaan onnistu rakennusteknisistä syistä. Suomessa ei kerrostalojen julkisivuihin saa asentaa mitään, joten ilmalämpöpumpun hankkiminen edellyttää asunnolta parveketta.

Vaikka taloyhtiö ei voi kieltää ilmalämpöpumpun asentamista ilman perusteltuja syitä, asentamisesta on silti sovittava, ja tehtävä sopimus taloyhtiön kanssa. Sopimuksessa voidaan määritellä myös muita ehtoja, esimerkiksi pumpun käyttämiseen liittyen.

Ilmalämpöpumppu tapetoidulla seinällä ikkunan vieressä.Kerrostaloihin asennettavat ilmalämpöpumput eroavat omakotitalojen pumpuista siten, että niitä käytetään vain viilennykseen. Omakotitaloihin asennettavien pumppujen hyötysuhde on parhaimmillaan, kun niitä käytetään viilennyksen lisäksi lämmitykseen. Kerrostaloissa pumpuista ei saa lisähyötyä lämmityksen suhteen, sillä lämmityskulut kuuluvat yleensä vastikkeisiin.

Tilatessasi meiltä ilmalämpöpumpun myyjämme ja valtuutettu asentajamme hoitavat asennustyön luotettavasti ja ammattitaitoisesti. Myyjämme käy läpi tilanteesi ja pumpun asentamismahdollisuudet. Lisäksi asentajamme katsoo vielä pumpun parhaan sijoituskohdan tapauskohtaisesti, jotta ilmalämpöpumpun hyötysuhde on paras mahdollinen.

 

 


Haluatko kerrostaloasuntoosi ilmalämpöpumpun? Näillä vinkeillä pääset liikkeelle:

  1. Ota yhteys taloyhtiön hallitukseen – pumpun asennukseen tarvitaan lupa ja sopimus.
  2. Ota yhteyttä meihin – käydään yhdessä läpi, millainen pumppu sopii tarpeeseesi parhaiten.
  3. Asentajamme ottaa sinuun yhteyttä. Hän katsoo vielä ennen asennusta optimaalisen paikan ilmalämpöpumpulle, jotta saat siitä suurimman hyödyn irti.

    Tutustu ilmalämpöpumppu-malleihimme

Sulje
Search