Hyppää sisältöön
19.03.2024

Kaukolämpö pitää Keravan ja Sipoon kodit lämpiminä

Keravan kaupunkialueella ja Sipoossa Nikkilässä, Söderkullassa ja Sipoonrannassa kaukolämpö on asuintalojen suosituimpia lämmitysmuotoja. Kaukolämpöverkkoa Keravan ja Sipoon Energialla on yhteensä jo lähes 162 kilometriä. Katujemme alla siis virtaa todella merkittävä määrä energiaa, jolla kotimme pysyvät lämpiminä!

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto

Kaukolämpöä tuotetaan lämpö- ja yhteistuotantolaitoksissa, mistä se siirtyy kaukolämpöverkkoa pitkin asiakkaille. Nimestään huolimatta, se tuotetaan aina melko lähellä. Keravalla ja Sipoossa lämpöä tuotetaan neljällä voimalaitoksella sekä kolmellatoista lämpöasemalla ympäri aluetta. Suurin näistä on uusiutuvia polttoaineita käyttävä Keravan Biovoimalaitos, joka tuottaa noin 75 % Keravan alueen kaukolämmöstä.

Kaukolämmöllä lämpiää sekä kodin patterit että käyttövesi. Luovutettuaan lämpönsä käyttöön, viilentynyt vesi palaa takaisin voimalaitokselle putkia pitkin ja lämmitetään uudelleen.

 

Tiesitkö?
hköntuotannossa syntyvä hukkalämpö voidaan hyödyntää kaukolämmöntuotannossa. Näin lämpö, joka muutoin menisi hukkaan ja jouduttaisiin päästämään lauhteena ilmaan, voidaankin käyttää kotien ja yritysten lämmitykseen.

Kaukolämpö on vakaa ja tehokas valinta

Energiankustannusten heilahtelut ovat olleet viime vuosien riesa niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Markkinoilla tapahtuneet muutokset vaikuttavat kaukolämpöönkin, mutta eivät samalla tavalla kuin pörssissä hinnoiteltavaan sähköön. Kaukolämmön hintakehitys on vakaata eikä sen hinnassa tapahdu yllättäviä suuria muutoksia. Kaukolämmön hintaan vaikuttavat suurimpina tekijöinä sen tuotannon kulut, kuten polttoaineiden ja sähkön hinta, sekä kaukolämpöverkon ylläpitoon ja rakentamiseen liittyvien kulujen nousut ja laskut.

Kaukolämpö on vakaata myös toimivuudeltaan. Katkot kaukolämmössä ovat harvinaisia. Vuonna 2023 kaukolämmön toimitusvarmuus lämmityskauden aikana Keravalla ja Sipoossa oli yli 99,99 %. Kaukolämpö on siis todella toimintavarma lämmitysmuoto, joka toimii tasaisesti säästä ja lämpötiloista riippumatta.

Kaukolämpö on lämmittäjille vaivatonta

Kaukolämpöön voidaan liittää erilaisia kohteita uudisrakennuksista, lämmitystapaa vaihtaviin ja erilaisiin yrityskohteisiin asti. Kaukolämpöverkkoa laajennetaan jatkuvasti ja uusia kohteita tulee koko ajan kaukolämmön piiriin.

Asiakkaalle kaukolämpöön liittyminen on helppoa. Me yrityksenä huolehdimme kutakuinkin kaikesta eli ei tarvitse pelätä, että käytettäväksi tulisi monimutkaisia laitteita ja vaativia järjestelmiä. Uudiskohteissa lämmitysratkaisut otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Vanhoissa, lämmitystapaa vaihtavissa kohteissa, vaihto on vaivattomin, kun talossa on jo ennestään vesi. tai ilmakiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Testaa kaukolämpölaskurillamme mitä sinun kotisi kaukolämmön kulutus voisi olla!

Sulje
Search