Hyppää sisältöön
22.08.2023

Pörssisähkön hinnoissa suurta vaihtelua

Pörssisähkön hinta on viime viikon lopulla sekä tämän viikon alussa vaihdellut runsaasti. Hinnan vaihtelun syyt ovat kuitenkin selvillä, ja tilanteeseen vaikuttaa kolme keskeistä tekijää.

Tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin välisessä sähkönsiirrossa on tällä hetkellä rajoituksia, jotka johtuvat osin suunnitelluista töistä ja osin viankorjauksesta. Viime viikon perjantaina (18.8.) Olkiluoto 2 -voimalan sähköntuotanto jouduttiin keskeyttämään turbiinilaitoksen generaattorissa havaitun kosteuden nousun vuoksi. Olkiluoto 2 sähköntuotannon on arvioitu palaavan normaaliksi elokuun lopussa. Lisäksi sunnuntaina 20.8. käynnistyi Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto, joka kestää 37 päivää. Näistä syistä johtuen sähkön hinnassa on ollut suuria vaihteluita ja pörssisähkö on ollut tilapäisesti erittäin kallista. Sähkön hintaa kannattaakin nyt seurata, ja kulutusta ajoittaa mahdollisuuksien mukaan edullisimmille tunneille. Tilanne on ohimenevä, eikä asiasta kannata huolestua – varsinaista sähköpulan uhkaa ei ole tiedossa.

Pörssisähkö reagoi hintamuutoksiin välittömästi: pörssisähköasiakkaanamme hyödyt hinnan laskuista, mutta myös hinnan nousun riski on hyvä tiedostaa. Pidemmällä aikavälillä katsottuna pörssisähkön keskihinta on kuitenkin melko edullinen. Mikäli haluat pörssisähköä vakaampaa ja huolettomampaa sähköä, valitse sen sijaan määräaikainen Joustosähkö, jossa on kuitenkin pörssisähkön ominaisuuksia. Joustosähkön hinta koostuu perusmaksusta sekä kiinteästä sähkön lähtöhinnasta (snt/kWh), jonka päälle tulee joko säästöä tai lisähintaa omasta kulutuksestasi riippuen – avainasemassa on siis kulutuksen optimointi halvemmille tunneille.

Tee sähkösopimus

Sulje
Search