Hyppää sisältöön
22.02.2023

Valtion apu korkeisiin sähkölaskuihin tulossa

Valtion takautuva sähköhyvitys sähkölaskuille on eduskunnan hyväksyntää vaille valmis. Talousvaliokunta on saanut mietintönsä asiasta valmiiksi ja eduskunnan täysistunto käsittelee asian vielä helmikuun aikana.

Valiokunnan ehdotus vastaa aiemmin esillä ollutta mallia, jossa yksityisasiakkaille maksetaan hyvitystä laskennallisesti neljältä kuukaudelta, perustuen vuoden 2022 marras- ja joulukuun sähkönkulutukseen sekä sähköenergian hintaan vuoden 2022 marras- ja joulukuun sekä tammikuun 2023 ajalta.

Korvauksen omavastuu tulee olemaan 90 euroa ja hyvitystä maksetaan 50 % omavastuun ylittävältä osalta, kuitenkin enimmillään 700 euroa kuukaudessa. Hyvitys koskee sähkösopimuksia, joiden hinta on yli 10 senttiä kilovattitunnilta sekä pörssihintaan perustuvia sähkösopimuksia.

Keravan Energia on varautunut tuen voimaantuloon ja tuki tullaan vähentämään automaattisesti sähkölaskusta aikaisintaan huhti-toukokuussa. Hyvitysten laskeminen ruuhkauttaa jo valmiiksi kiireistä asiakaspalveluamme entisestään. Hyvitykset tullaan tekemään lain edellyttämällä tavalla, eivätkä yhteydenotot hyvitykseen liittyen nopeuta asian käsittelyä. Toivomme, että asiakkaamme välttävät turhia soittoja ja viestejä asiaan liittyen.

Lue lisää sähkötuista.
Talousvaliokunnan tiedote sähköhyvityksestä.

Sulje
Search