Hyppää sisältöön

Säävarma sähköverkko Keravalla ja Sipoossa

Luotettavaa, turvallista ja ympäristöystävällistä sähkönjakelua

Rakennamme ja ylläpidämme sähköverkkoamme ympäristön kannalta kestävällä tavalla

Sähköverkkomme sijaitsevat Keravalla ja Sipoossa. Sähkönjakelun näkökulmasta alueet ovat hyvin erilaiset toisiinsa nähden. Kerava on pieni tiiviisti asuttu kaupunki, jossa sähköverkko on pitkään ollut maakaapeloitu lähes kokonaan. Sipoo puolestaan on laaja ja harvaanasuttu alue, jossa on paljon metsää ja peltoa. Maaseudulla sähköverkko on vielä toistaiseksi pääosin ilmajohtoa.

Kehitämme pitkäjänteisesti sähkön toimituksen varmuutta ja tavoitteenamme on saada myös Sipoon sähköverkko maakaapeloitua yli 60-prosenttisesti vuoteen 2036 mennessä.

Tutustu sähköverkon kehittämissuunnitelmaan

Sipoon sähkökatkojen syynä ovat lähes aina tuulen ja lumen ilmajohdoille aiheuttamat viat. Kaapeloimalla sähköjohtoja maan alle saadaan vikojen määrä vähenemään murto-osaan. Jos asiakkaalla esimerkiksi on ollut aiemmin 10 sähkökatkoa vuoden aikana, vähenee määrä alle yhteen, kun verkon maakaapelointi on valmis.

Vaihdamme suunnitelmallisesti myös vanhoja pylväsmuuntamoita puistomuuntamoihin. Muuntamot sisältävät öljyä, joka vikatilanteissa ympäristöön joutuessa on maaperälle haitallista. Puistomuuntamot ovat pylväsmuuntamoita turvallisempia, sillä niistä öljy ei pääse maaperään.

Sähköverkon maakaapelointi

Millainen on tulevaisuuden sähköverkko?

Lue lisää

Sulje
Search