Hyppää sisältöön
21.06.2023

Jani Riuttaluoto – suunnittelupäällikkö

Jani Riuttaluodolla tuli vastikään täyteen 20 vuotta talossamme. Hän päätyi vastavalmistuneena suunnitteluinsinööriksi Keravan Energialle vuonna 2003, ja kertoo, että kun Keravan Energialle kerran pääsee, täältä ei halua enää pois. Työnkuva on parin vuosikymmenen aikana ehtinyt muovautua varsin erinäköiseksi, mutta nimellisesti titteli ei ole paljoakaan muuttunut: nykyään Jani työskentelee meillä suunnittelupäällikkönä.

Suunnittelupäällikön pesti kuuluu tuotantoliiketoiminnan alaisuuteen. Jani kertoo työnkuvansa olevan hyvin monipuolinen ja rönsyilevä, mutta käytännössä siihen kuuluu esimerkiksi tuotannon suunnittelua, ohjausta ja seurantaa, budjetointia sekä talouden ennustamista. Hän pitää lisäksi yhteyttä suurimpiin yritysasiakkaisiimme ja suunnittelee erilaisia investointihankkeita. Muita merkittäviä tehtäviä Janilla ovat esimerkiksi päästökauppa sekä kaasun hankinta.

Jani valmistui energiatekniiikan diplomi-insinööriksi Lappeenrannasta ja suuntautui siellä energiantuotannon ympäristötekniikkaan. Hän on uransa alusta alkaen työskennellyt tiiviisti ympäristöteemojen kanssa myös Keravan Energialla. Jo taloon tullessaan hän teki työtä esimerkiksi ympäristölupien kanssa, ja työpäiviin lukeutuu lisäksi ympäristöasioiden vuosiraportointia, päästölupia, päästöjen tarkkailusuunnitelmia sekä kaukolämmön alkuperätakuiden kanssa työskentelyä. Hän on yhtiön ympäristötiimissä mukana, ja tätä kautta Janin asialistalle putoaa muun muassa ympäristökierrosten tekeminen sekä ympäristövaikutusten arviointi. Meillä Keravan Energialla on käytössä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä, jonka avulla organisaatiot voivat parantaa ympäristönsuojelunsa tasoa ja luotettavasti osoittaa sen.

Eniten omassa työssään Jani pitää itseohjautuvuudesta. “Voi juoksuttaa työpäivänsä ja tehdä työnsä sillä aikataululla ja siinä järjestyksessä, jossa itse kokee sen kussakin hetkessä mielekkäimmäksi”, hän pohtii. Sisällöllinen vaihtelu työpäivien välillä on suurta: välillä päivät ovat täynnä kokouksia ja joskus ne taas ovatkin sellaisia, joissa kalenteri on tyhjä ja pääsee tekemään hommia omaan tahtiinsa. Mielenkiintoa ylläpitävää vaihtelua ei siis Janin työstä todellakaan puutu. Hän nostaa positiiviseksi mahdollisuudeksi myös etätyöskentelyn, mikä joustavoittaa työn tekemistä entisestään.

Jani kuvaa Keravan Energiasta välittyvän tunteen, että työntekijöistä halutaan todella pitää huolta. Kattava työterveys, mainio lounasravintola, liikunta- ja kulttuurietu sekä muut henkilöstöetumme ovat Janin mukaan kaikki peukun arvoisia. Meille työntekijämme ovat kullanarvoisia, ja koko organisaation menestys tulee hyvinvoivan henkilöstön kautta.

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search