Hyppää sisältöön
29.06.2023

Ove Bäckmark – käyttöteknikko

Ove Bäckmark on tehnyt pitkän uran Keravan Energialla ja kertoo viihtyvänsä loistavasti edelleen. Hän työskentelee käyttöteknikkona sähkönjakeluverkon käyttötehtävissä, joihin kuuluu verkon huollon ja kunnossapidon suunnittelu sekä erilaiset sähkön laatuasioihin ja työkeskeytyssuunnitteluun liittyvät tehtävät. Lisäksi hän toimii teknisenä päivystäjänä verkon varallaolossa. 

Ove on opiskellut Tammisaaren teknillisessä koulussa, josta hän valmistui sähkövoimateknikoksi vuonna 1985. Ennen siirtymistään verkon käytön puolelle hän työskenteli noin 20 vuotta sähköverkon suunnittelutehtävissä. Molempien kotimaisten kielen osaaminen on tuonut mukanaan myös erilaisia käännöstehtäviä uran varrella.

Keravan Energialle Ove päätyi töihin mutkien kautta. Hänen uransa alkoi apulaispiiriteknikkona Etelä-Suomen Sähkö Oy:ssä, jonka jakeluverkkoon kuuluivat esimerkiksi silloinen Porvoon maalaiskunta, Sipoon kunta, Pernaja, Pyhtään kirkonkylä, Sysmä, Vääksy sekä Myllykoski. Tehtäväkenttä oli laaja-alainen aina rakennuttamisesta liittymä- ja asiakaspalveluun. Yhtiö pilkottiin ja alueet myytiin vuonna 1995 ja Ove päätyi lopulta Sipoon jakeluverkon kaupan yhteydessä Keravan Energia Oy:n palvelukseen.

Työssään Ove arvostaa erityisesti monipuolisuutta ja mahdollisuutta olla mukana sähkönjakeluverkon kehittämisessä. Hän mainitsee, kuinka vuosien varrella sähköverkon käyttö on kehittynyt merkittävästi esimerkiksi erilaisten automaatioiden ja tietotekniikan myötä. “Kehityksen mukana pysyminen on ollut erittäin antoisaa”, hän pohtii. 

Merkityksellisimmäksi työssään Ove kokee kuitenkin kollegat sekä merkittävällä alalla työskentelyn. Työyhteisön tärkeys näkyy arjessa esimerkiksi siinä, että hän on toiminut pitkään myös yhtiön vapaa-ajan toimikunnassa järjestämässä erinäisiä tapahtumia henkilöstölle. Hän pitää tärkeänä, että aika ajoin kokoonnutaan myös työajan ulkopuolella, jolloin pääsee tutustumaan kollegoihin rennommissa merkeissä.

“Täällä voi työskennellä erittäin hienojen kollegoiden kanssa iästä riippumatta sekä olla osana hienoa työyhteisöä. Myös työskentely yhteiskunnallisesti merkittävällä alalla on antanut erityistä tärkeyttä tekemiseen.”

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search