Hyppää sisältöön
20.06.2023

Waltteri Hakonen – ratkaisumyyjä

Waltteri Hakonen tuli ensimmäistä kertaa Keravan Energialle kesätöihin vuonna 2021 etsittyään tarkoituksella töitä energia-alalta. Seuraavana kesänä hän liittyi seuraamme jälleen, ja jäikin lopulta valmistumisensa jälkeen syyskuussa meille ratkaisumyyjäksi. Waltterin osaamisen keskiöön kuuluvat ilmalämpöpumput ja aurinkopaneelit, joista eritoten jälkimmäisten parissa työskentelystä hän kertoo olevansa kiinnostunut.

Kiinnostus energiaratkaisuja kohtaan on asiakkaiden keskuudessa kovassa nousukiidossa, ja se näkyy myös Waltterin työssä. Kysyntää niille riittää, ja Waltterin päivät kuluvatkin pitkälti lämpöpumppujen ja paneeleiden tuotemanageroinnissa. Tähän kuuluu tarjousten tekeminen, myynti, hinnoittelu, laskutus ja tavaroiden tilaaminen sekä yhteistyökumppanipalaverit. Tehtävät ovat lähinnä projektimuotoisia, ja palvelut yksittäiselle asiakkaalle räätälöityjä. Tilanne elää koko ajan ja siihen Waltteri on tyytyväinen, sillä vaihtelu virkistää ja pitää päivät mielenkiintoisina.

“Päivien sisältö vaihtelee merkittävästi sen perusteella, millaisia puheluita ja sähköposteja tulee. Tilanne elää tuntikohtaisesti ja se tuo mukanaan paljon mahdollisuuksia, mutta sen myötä myös priorisointi on ehdottoman tärkeää”

Myös Waltterin työ Keravan Energialla on huomattavasti virallisen toimenkuvan asettamia puitteita laajempi. Hän kuvailee nauttivansa laaja-alaisesta työnkuvastaan, sillä sen myötä hän pääsee osallistumaan monipuolisiin projekteihin ja harjaannuttamaan omaa osaamistaan myös sen ydinalueen ulkopuolelta. Waltteri tekee työtään kunnianhimoisesti, ja seuraavaksi hän haluaisikin tarttua esimerkiksi energiaratkaisujen sähköteknisen puolen haltuunottoon, jotta ymmärtäisi ratkaisujen kokonaisuutta paremmin. Hän kertoo arvostavansa suunnattomasti sitä, että täällä saa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä – tehdä aina vähän paremmin!

“Keravan Energialla työntekijälle annetaan runsaasti vapautta kehittää itseään myös oman työnkuvan ulkopuolelta ja oppia uutta, mikä pitää työn mielekkäänä”

Laureasta tradenomiksi viime syksynä valmistunut Waltteri on perehtynyt opinnoissaan myynnin ohella myös markkinointiin, mistä on Keravan Energialla työskennellessä ollut hyötyä. Opinnot syvensivät ymmärrystä siitä, miten myynti ja markkinointi tukevat ja auttavat toisiaan. Waltterin mielestä on tärkeää hahmottaa, miten eri osastot vaikuttavat toisiinsa ja miksi niiden kannattaa tehdä yhteistyötä. Hän kertookin pitävänsä esimerkiksi omien ideoidensa jakamisesta markkinointitiimille myyntikokemusten pohjalta.

Waltteri kehuu Keravan Energian panosta työntekijöidensä hyvinvointiin. Hän itse käyttää ahkerasti esimerkiksi henkilöstöllemme tarjoamaamme Smartumin liikuntaetua, jolla voi maksaa vaikkapa kuntosalijäsenyyden parantamaan työssä jaksamista ja hyvinvointia.

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search