Hyppää sisältöön
09.01.2023

Keravan Energia ja Porvoon Energia lähettävät varavoimakoneen avuksi Ukrainaan

Venäjän iskut ovat vaurioittaneet pahoin Ukrainan energiajärjestelmää ja maa kärsii pahasta energiapulasta. Tukeakseen Ukrainaa paikalliset energiayhtiöt Keravan Energia ja Porvoon Energia lähettävät maahan tehokkaan ja helposti liikuteltavan varavoimakoneen.

“Ukrainassa hätä on suuri ja haluamme omalta osaltamme olla mukana auttamassa ukrainalaisia selviytymään talven yli”, kertoo Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg

“Halusimme toimittaa Ukrainaan konkreettista apua ja nopeaa helpotusta energiapulaan”, avaa Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto syitä siihen, miksi yhtiöt päätyivät juuri varavoimakoneeseen. “Esimerkiksi sähköverkon korjaustarvikkeiden lähettäminen maahan ei vielä takaa, että sähköntoimitus saadaan käyntiin, sillä jonkun pitäisi ne ensin asentaa”.

Tehokkaalla 400 kilowatin varavoimakoneella voidaan tuottaa energiaa pienen kylän tai sairaalan sähköntarpeeseen. Energiayhtiöiden yhteinen tytäryhtiö Uudenmaan Verkonrakennus Oy on juuri huoltanut ja kunnostanut laitteen, joten se odottaa vain siirtoa Ukrainaan.

Varavoimakone lähetetään tammikuun aikana Ukrainaan.

Sulje
Search