Hyppää sisältöön
29.11.2023

Varttisähkön hinta 1.1.–30.3.2024

Varttisähkön ja Varttisähkö Kauden hinta pysyy tammikuussa alkavan hintajakson aikana samana kuin edellisessä hintajaksossa. Varttisähkö Aika -sopimuksen päivähinta nousee hieman ja yöhinta laskee. Perusmaksu nousee 3,99 euroon kuukaudessa.

Tietoa Varttisähkö-sopimuksestasi

Varttisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jonka hinta päivittyy kolmen (3) kuukauden välein ja vaihtuu siis neljä (4) kertaa vuodessa välein. Varttisähkön hinta pysyy tammikuussa 2024 alkavan hintajakson aikana samana kuin edellisessä hintajaksossa. Hintajaksot ovat tammi–maaliskuu, huhtikuu–kesäkuu, heinäkuu–syyskuu ja lokakuu–joulukuu. Varttisähkön kunkin hintajakson hintailmoitetaan kuukautta (1 kk) ennen hinnan
voimaantuloa. Varttisähkö-sopimuksen voi irtisanoa 14 päivän irtisanomisajalla.

Varttisähkön kunkin hintajakson hinta ilmoitetaan kuukautta ennen hinnan voimaantuloa osoitteessa www.keravanenergia.fi/vartti:

  1. hintajakson hinta: marraskuun viimeisenä päivänä
  2. hintajakson hinta: helmikuun viimeisenä päivänä
  3. hintajakson hinta: toukokuun viimeisenä päivänä
  4. hintajakson hinta: elokuun viimeisenä päivänä

Varttisähkön hinta 1.1.2024–31.3.2024

Hinnat sisältävät alv 24 %.

Sähkötuote Sähkön hinta snt/kWh Perusmaksu €/kk
Varttisähkö, perus 13,50 3,99
Varttisähkö, aika päivä 15,90 / yö 9,90 3,99
Varttisähkö, kausi talviarkipäivä 13,50 / muu aika 13,50 3,99
Biosähkölisä 1,00
Tuulisähkölisä 1,00

Miten Varttisähkön hinta määritellään?

Varttisähkön hinta määräytyy sähkön johdannaispörssissä (Nasdaq Commodities), joka on eri sähköpörssi kuin Nord Pool. Nord Poolissa käydään kauppaa seuraavan päivän sähköstä tuntitasolla. Nord Pool -hinnoitelluissa sähkösopimuksissa asiakas tietää vain päiväksi eteenpäin, mitä hänen sähkönsä tulee maksamaan.

Johdannaispörssissä puolestaan käydään kauppaa nyt ostettavasta, mutta tulevaisuudessa kulutettavasta sähköstä. Johdannaispörssin avulla voimme kiinnittää sähkön hinnan tietyiksi ajanjaksoiksi kerrallaan ja myydä asiakkaillemme vakaahintaista sähköä. Johdannaispörssin avulla Varttisähkön hinta lukitaan kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin; toisin sanoen ostamme aina etukäteen Varttisähköasiakkaidemme kolmen kuukauden sähköt. Toisinaan sähköpörssi Nord Poolissa sähkön keskihinta on edullisempi kuin Varttisähkössä. Toisinaan se myös on kalliimpi. Jää asiakkaan valittavaksi, millaisen sähkösopimuksen hän haluaa.

Mietityttääkö oikean sopimuksen valinta?

Askarruttaako sähkösopimuksesi sisältö tai onko sopimuksen kilpailuttaminen pian ajankohtaista? Sivuiltamme löydät lisää tietoa eri sopimusvaihtoehdoista ja voit vertailla, mikä olisi juuri sinun tarpeisiisi sopivin sähkösopimus.

Vertaile sähkösopimuksia

Sulje
Search