Hyppää sisältöön
29.05.2023

Varttisähkön hinta 1.7.–30.9.2023

Varttisähkösopimuksen hinta muodostuu sähkön markkinahinnan mukaan sähkön johdannaispörssissä. Sopimuksen hintajaksot vaihtuvat neljä kertaa vuodessa: 1. tammikuuta, 1. huhtikuuta, 1. heinäkuuta ja 1. lokakuuta.

Varttisähkön kunkin hintajakson hinta ilmoitetaan kuukautta ennen hinnan voimaantuloa osoitteessa www.keravanenergia.fi/vartti:

  1. hintajakson hinta: marraskuun viimeisenä päivänä
  2. hintajakson hinta: helmikuun viimeisenä päivänä
  3. hintajakson hinta: toukokuun viimeisenä päivänä
  4. hintajakson hinta: elokuun viimeisenä päivänä

Varttisähkön 3. hintajakson hinnat vuodelle 2023 ovat:

Sähkötuote Sähkön hinta snt/kWh Perusmaksu €/kk
Varttisähkö, perus 13,50 3,00
Varttisähkö, aika päivä 14,85 / yö 11,21 3,00
Varttisähkö, kausi talviarkipäivä 13,50 / muu aika 13,50 3,00
Biosähkölisä 1,00
Tuulisähkölisä 1,00

Miksi Varttisähkön hinta on hetkittäin korkeampi kuin sähköpörssi Nord Poolissa?

Varttisähkön hinta määräytyy sähkön johdannaispörssissä (Nasdaq Commodities), joka on eri sähköpörssi kuin Nord Pool. Nord Poolissa käydään kauppaa seuraavan päivän sähköstä tuntitasolla. Nord Pool -hinnoitelluissa sähkösopimuksissa asiakas tietää vain päiväksi eteenpäin, mitä hänen sähkönsä tulee maksamaan.

Johdannaispörssissä puolestaan käydään kauppaa nyt ostettavasta, mutta tulevaisuudessa kulutettavasta sähköstä. Johdannaispörssin avulla voimme kiinnittää sähkön hinnan tietyiksi ajanjaksoiksi kerrallaan ja myydä asiakkaillemme vakaahintaista sähköä. Johdannaispörssin avulla Varttisähkön hinta lukitaan kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin; toisin sanoen ostamme aina etukäteen Varttisähköasiakkaidemme kolmen kuukauden sähköt. Toisinaan sähköpörssi Nord Poolissa sähkön keskihinta on edullisempi kuin Varttisähkössä. Toisinaan se myös on kalliimpi. Jää asiakkaan valittavaksi, millaisen sähkösopimuksen hän haluaa.

Mietityttääkö oikean sopimuksen valinta?

Askarruttaako sähkösopimuksesi sisältö tai onko sopimuksen kilpailuttaminen pian ajankohtaista? Sivuiltamme löydät lisää tietoa eri sopimusvaihtoehdoista ja voit vertailla, mikä olisi juuri sinun tarpeisiisi sopivin sähkösopimus.

Vertaile sähkösopimuksia

Sulje
Search