Hyppää sisältöön
15.06.2023

Viivi Venäläinen – palveluneuvoja

Viivi Venäläisen ura Keravan Energialla alkoi tämän vuoden helmikuussa, kun hän sattui huomaamaan työpaikkailmoituksen palveluneuvojan paikasta. Tradenomitutkintoa kohti suuntaava Viivi ajatteli palveluneuvojan työn olevan oiva ponnahduslauta tulevaisuudenhaaveilleen, ja päätti laittaa hakemuksen sisään. Kokeilu kannatti, ja kesällä hänellä tulee täyteen puoli vuotta leivissämme.

Viivi kertoo asiakaspalvelutyöstään hymyssä suin. Hän kokee työn miellyttäväksi ja kehuu myös sitä, että työnkuvaan ei kuulu pelkkää puhelimessa puhumista tai asiakkaiden kohtaamista. Työhön kuuluu myös runsaasti asiakaspalvelun kirjallisia töitä, joihin lukeutuu sähköpostikuorman purkamisen ohella myös esimerkiksi sähköjen kytkentöjä ja asiakaspalvelun laatua parantavaa taustatyötä.

Mielikuva työstä asiakaspalvelussa on monilla negatiivinen, mutta Viivi haluaa rikkoa tätä kuvaa. Hän nauttii ihmisläheisestä työstään, ja kehuu myös Keravan Energian panosta työhyvinvointiin. Meille henkilöstömme jaksaminen työssä on ensisijaisen tärkeää, ja Viivi mainitseekin yhdeksi arvokkaaksi kokemukseksi päivän, jolloin toimitalolle oli kutsuttu psykologi keskustelemaan asiakaspalvelutiimin kanssa stressinhallinnasta – erityisesti talven ruuhkautunen energiakriisitilanteen kontekstissa.

Työn iloon myötävaikuttaa myös Viivillä Keravan Energian työyhteisö ja sen sisäinen ilmapiiri. Hän kehuu meidän aidosti hyvää yhteishenkeämme sekä avointa ilmapiiriä, jossa apua saa tarvittaessa koska tahansa ja keneltä tahansa. Työkavereiden tuki on ollut asiakaspalvelussa alusta alkaen tärkeää, ja myös asianmukaisella perehdytyksellä on ollut suuri merkitys Viivin kokemuksissa työsuhteestaan. Lisäksi hän korostaa laadukkaiden työvälineiden roolia työssään: kun välineet toimivat hyvin, sujuu varsinainen työnteko huomattavasti vaivattomammin.

Tällä hetkellä Viivi odottelee tuloksia ammattikorkeakoulun pääsykokeista. Hänelle on tärkeää voida työskennellä opiskeluiden ohella, joten hän haki opiskelemaan verkko- ja monimuotototeutuksiin. Näin opinnot ovat joustavampia, ja ne antavat mahdollisuuden tehdä samalla päivätyötä. Mikäli ovet koulun penkille avautuvat, Viivi jatkaa meillä vähintäänkin syyslukukauden ajan koulun ohessa. Hän kiittelee kovasti Keravan Energian myönteistä suhtautumista kouluttautumista kohtaan, ja kertoo saaneensa täältä ensiarvoisen tärkeää tukea pyrkimyksiinsä. ”Viihtyisin täällä paljon pidempäänkin kuin pelkän loppuvuoden”, hän naurahtaa.

”Täällä ei tunnu siltä, että olisi töissä vain tekemässä tulosta yritykselle, vaan Keravan Energia haluaa myös auttaa minua etenemään omalla urallani”

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search