Hyppää sisältöön
Pörssisähkö
Toistaiseksi voimassa oleva

TuuliFiksusähkö

TuuliFiksusähkö on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella. Hintaan lisätään marginaali. Sopimus on voimassa toistaiseksi – et sitoudu määräajaksi. Tuulisähkömme tuotetaan suomalaisissa tuulivoimaloissa.
Pörssihinta
+ marginaali 1,59 snt/kWh
Perusmaksu 3,99 €/kk

TuuliFiksusähkö on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella.

Hinnoittelu on täysin läpinäkyvä: lisäämme sähköpörssin tuntihintaan vain pienen marginaalin. Fiksusähkön etu perinteiseen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen on, että asiakas saa sähkönsä joka hetki parhaalla hinnalla. Parhaan hyödyn Fiksusähkö-sopimuksesta saa ohjaamalla sähkönkulutustaan sähköpörssin edullisille tunneille. Sopimus on joustava, et sitoudu pitkään määräaikaiseen hintaan. Irtisanomisaika on ainoastaan 14 päivää.

Tutustu sähkön spot-hintoihin Keravan Energia -sovelluksessa

Tuntikohtaiset spot-hinnat ovat nähtävissä esim. Keravan Energia -sovelluksessa, jonka voit ladata Apple/Android-puhelimelle. Voit myös katsoa verottomat tuntihinnat Nord Poolin sivuilla. Valitse Suomen hinta-alueen hinnat klikkaamalla FI. Hinnat ilmoitetaan sivuilla Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on Suomen aikaa tunnin jäljessä. Spot-hinnat ovat myös nähtävissä Fingridin tuntihinta-mobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone).

Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä klo 14:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille, ja optimoida sähkönkäyttö markkinahinnan mukaan.

Seuraa kulutustasi tuntikohtaisesti portaalissamme

Tuntikohtaisia kulutustietojasi on kätevintä seurata Asiakasportaalissamme. Fiksusähkö-asiakkaamme voivat tilata palvelussa myös automaattisen hintavahdin seuraavan päivän tuntihinnoista.

Omia sähkönkäyttöön liittyviä tietojaan voi tarkastella myös Datahubista, joka on Suomen kaikkia sähköyhtiöitä koskeva tiedonvaihtojärjestelmä. Siellä on mahdollista katsella omia kulutus- ja käyttöpaikan asiakastietoja kaikkien käyttöpaikkojen ja sähköyhtiöiden osalta. Datahubiiin pääsee kirjautumaan suomi.fi-kirjautumisen kautta.

 

Mitä jos pörssisähkön hinta painuu negatiiviseksi?

Joskus voi käydä niin, että pörssisähkön hinta painuu ihan kunnolla alas ja menee jopa miinukselle. Tämä voi tapahtua, jos on esim. paljon tuulivoimaa tarjolla.

Muistathan kuitenkin, että pörssisähkön hinnan päälle tulee marginaalimme ja veloitamme myös kuukausittaisen perusmaksun. Sähkön hinnan ollessa negatiivinen, arvonlisäverotettavaa kulua ei synny ja tällaisissa tilanteissa mahdollisesti syntyvä hyvitys asiakkaalle on veroton. Sähköverkkoyhtiö vuorostaan veloittaa sinulta sähköveron sekä sähkönsiirron. Eli mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat sähkönsiirtokuluja.

Mitä on Tuulisähkö?

Tuulisähkö on Suomessa 100 % tuulivoimalla tuotettua sähköä. Osa myymästämme tuulisähköstä tulee Suomen Voiman Mäkelänkankaan tuulivoimapuistosta ja loput tuulisähköstämme hankimme sertifikaatteina.

Tekemällä Tuulisähkö-sopimuksen varmistut, että käyttämäsi sähkö

  • on uusiutuvalla energialla tuotettua
  • ei aiheuta päästöjä ilmaan, maahan tai veteen
  • ei kuluta vesivaroja
  • on tuotettu Suomessa

Tuulisähkö sopii sinulle, joka haluat arjessasi tehdä kestävän kehityksen valintoja.

Sulje
Search