Hyppää sisältöön

Talven tietopaketti sähköstä

Energiakriisi on vaikuttanut jokaiseen sähkön kuluttajaan. Tietopakettimme antaa vastauksia mm. siihen, millainen sähkösopimus nyt kannattaa tehdä ja mitä voi tehdä, jos kohtaa maksuvaikeuksia kohoavien sähkölaskujen kanssa.

Miksi sähkön hinta nousi niin voimakkaasti?

Eurooppa ajautui energiakriisiin muun muassa Ukrainan sodan takia. Energiasta on ollut pulaa niin polttoaineina kuin sähkönä, ja se on nostanut voimakkaasti sähkön hintaa myös paikallisesti. Tämä johtuu siitä, että Keravan Energian sähköntuotanto kattaa vain noin viidenneksen meidän sähkön kokonaismyynnistä ja loput on ostettava sähkömarkkinoilta. Jos asiakkaalla on tällä hetkellä voimassa ennen hinnannousua tehty määräaikainen sähkösopimus, on hän vielä sopimuksen keston ajan suojassa hintojen kipuamiselta. Kuitenkin kaikkiin syksyllä tehtyihin uusiin sopimuksiin sekä toistaiseksi voimassa olevaan Varttisähkösopimukseen tuli merkittäviä korotuksia – mutta nyt on hieman helpotusta näköpiirissä. Sähkön siirtohintoihin energiakriisi ei vaikuta.

Sähkön hinnannousu ei kosketa koko sähkölaskua

Sähkölasku muodostuu kahdesta osasta:

  1. Sähkön myynnin osuus

Muodostuu kuluttamasi sähköenergian hinnasta ja kiinteästä perusmaksusta. Tämän osuuden kustannuksiin meneillään oleva energiakriisi vaikuttaa. Sähkön myynnin voi ostaa valitsemaltaan sähkön myyjältä.

  1. Sähkön siirron osuus

Muodostuu perusmaksusta sekä siirtomaksusta, joka perustuu kuluttamasi energian määrään. Sähkön siirto ostetaan paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä, joka Keravalla on Keravan Energia ja Sipoossa Sipoon Energia. Sähkön siirron yhteydessä laskutetaan sähkövero, joka tilitetään eteenpäin valtiolle. Sähkön siirron hintaan ei energiakriisi vaikuta.

avaa sähköLASKUN LUKUOHJE (PDF)

Mikä sähkösopimus nyt kannattaa tehdä?

Kuluttajille on tarjolla kolmenlaisia sopimuksia:

Säästä sähköä ja pienennä sähkölaskuasi

Pienillä arkisilla teoilla voi saada merkittävää säästöä sähkölaskuun. Valtakunnallisen Astetta alemmas -energiansäästökampanjan sivuille on kerätty paljon konkreettisia säästövinkkejä. Sähkönsäästön tehon voi nopeimmin käydä toteamassa asiakasportaalissamme, jossa omaa sähkönkulutusta voi tarkastella jopa tunnin tarkkuudella.

Astetta alemmas – energiansäästövinkit

Kirjaudu asiakasportaaliin

Miten selviytyä kasvavista sähkölaskuista

Energiakriisin mukanaan tuomaan sähkön hinnan dramaattiseen nousuun ei kukaan osannut etukäteen varautua. Monilla kotitalouksilla on ollut ja on vieläkin haasteita sähkölaskujen kanssa, erityisesti jos kodin lämmitys perustuu sähköön. Onneksi valtio on tulossa vastaan useilla tukikeinoilla. Myös me avustamme asiakkaitamme tarjoamalla mahdollisuuden laskujen pilkkomiseen.

Lue lisää

Korotonta maksuaikaa sähkölaskuille Keravan Energian maksuohjelmalla

Myönnämme kuluttaja-asiakkaillemme tässä vaikeassa tilanteessa mahdollisuuden pilkkoa sähkölaskut pienempiin osiin ilman lisäkuluja.

LUE LISÄÄ MAKSUOHJELMASTA

Sulje
Search