Hyppää sisältöön
Pörssisähkö
Toistaiseksi voimassa oleva

BioFiksusähkö

BioFiksusähkö on pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella. Hintaan lisätään marginaali. Sopimus on voimassa toistaiseksi – et sitoudu määräajaksi. Biosähkömme tuotetaan puhtaalla puulla, pääosin metsänhoidon tähteistä saaduilla hakkeilla.
Pörssihinta
+ marginaali 1,59 snt/kWh
Perusmaksu 3,99 €/kk

BioFiksusähkö on pörssisähkösopimus

Pörssisähkösopimuksissa sähkön hinta perustuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hintaan sähkönkäyttösi perusteella.

Hinnoittelu on täysin läpinäkyvä: sähköpörssin tuntihintaan lisätään arvonlisävero sekä pieni marginaali, joka sisältää Biolisän. BioFiksusähkön etu perinteiseen kiinteähintaiseen sähkösopimukseen on, että asiakas saa sähkönsä joka hetki parhaalla hinnalla. Parhaan hyödyn BioFiksusähkö-sopimuksesta saat ohjaamalla sähkönkulutustasi sähköpörssin edullisille tunneille. Lue lisää pörssisähkön hinnoittelusta ja katso historialliset tuntihinnat.

Sopimus on joustava, et sitoudu pitkään määräaikaiseen hintaan. Irtisanomisaika on 14 päivää.

Pörssisähkön hinta määritellään sähkömarkkinalla

Tuntikohtaiset spot-hinnat ovat nähtävissä esim. Keravan Energia -sovelluksessa, jonka voit ladata Apple/Android-puhelimelle. Voit myös katsoa verottomat tuntihinnat Nord Poolin sivuilla. Valitse Suomen hinta-alueen hinnat klikkaamalla FI. Hinnat ilmoitetaan sivuilla Keski-Euroopan ajassa (CET), joka on Suomen aikaa tunnin jäljessä. Spot-hinnat ovat myös nähtävissä Fingridin tuntihinta-mobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone).

Seuraavan päivän hinnat ovat näkyvissä jo edellisenä päivänä klo 14:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden ohjata omaa kulutusta halvemmille tunneille, ja optimoida sähkönkäyttö markkinahinnan mukaan.

Mitä jos pörssisähkön hinta painuu negatiiviseksi?

Joskus voi käydä niin, että pörssisähkön hinta painuu ihan kunnolla alas ja menee jopa miinukselle. Tämä voi tapahtua, jos on esim. paljon tuulivoimaa tarjolla.

Muistathan kuitenkin, että pörssisähkön hinnan päälle tulee marginaalimme ja veloitamme myös kuukausittaisen perusmaksun. Sähkön hinnan ollessa negatiivinen, arvonlisäverotettavaa kulua ei synny ja tällaisissa tilanteissa mahdollisesti syntyvä hyvitys asiakkaalle on veroton. Sähköverkkoyhtiö vuorostaan veloittaa sinulta sähköveron sekä sähkönsiirron. Eli mitä enemmän kulutat, sitä enemmän maksat sähkönsiirtokuluja.

Seuraa energiakulutustasi

Tunti- tai viikkokohtaisia kulutustietojasi on kätevintä seurata Keravan Energia -sovelluksestamme, jonka voit ladata laitteesi sovelluskaupastasi. Kulutustietoja voi myös seurata Asiakasportaalissamme. Omilla sivuilla voit tilata automaattisen hintavahdin seuraavan päivän tuntihinnoista.

Omia sähkönkäyttöön liittyviä tietojaan voi tarkastella myös Datahubista, joka on Suomen kaikkia söhköyhtiöitä koskeva tiedonvaihtojärjestelmä. Siellä on mahdollista katsella omia kulutus- ja käyttöpaikan asiakastietoja kaikkien käyttöpaikkojen ja sähköyhtiöiden osalta. Datahubiiin pääsee kirjautumaan suomi.fi-kirjautumisen kautta.

Keravan Energian biosähkö

Keravan Energian biosähkö tuotetaan Keravan biovoimalaitoksessa puhtaalla puulla. Puupolttoaineemme on pääosin metsätähdehaketta sertifioiduista ja vastuullisesti hoidetuista metsistä (PEFC, FSC), ja noin neljännes sivutuotteita (puru, kuori) esimerkiksi sahoilta.

Bioenergia on uusiutuvaa energiaa, joka ei lisää hiilidioksidipäästöjä. Biomassan poltossa vapautuu saman verran hiilidioksidia, kuin vastaavan biomassan hajotessa luonnossa, mutta tämä hiili sitoutuu takaisin kasvaviin metsiin. Korvaamalla fossiilisia polttoaineita biomassalla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja myös muita energiantuotannon haittavaikutuksia, kuten raskasmetalli- ja rikkipäästöjä. Kotimaisten biomassojen hyödyntäminen edistää myös energiantuotannon omavaraisuutta ja huoltovarmuutta ja luo uusia työpaikkoja.

Sulje
Search