Hyppää sisältöön

Halvin sähkösopimus - mitä se tarkoittaa?

Kiinnostaako Suomen halvin sähkösopimus? Halpaa sähköä suosivan kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus ainakin parin vuoden välein.

Halpaa sähköä etsimässä

Etsitkö halvinta sähkösopimusta ja edullisinta sähköyhtiötä? Halpaa sähköä metsästäessä kannattaa ehdottomasti verrata sähkön hintoja. Ota huomioon, että paras sähkösopimus ei välttämättä ole aina halvin – juuri sinulle edullinen sähkösopimus vaihtelee asumismuodon ja sopimustyypin sekä sähkön markkinahinnan mukaan.

lue lisää sähkösopimuksistamme

Miten löytää halvin sähkösopimus?

Sähkön hinta vaihtelee sähköpörssissä koko ajan, ja siksi sähköyhtiöt päivittävät sähkön hintojaan jatkuvasti. Sähkösopimuksen sähkön hinta snt/kWh kuvastaa sähkön markkinahintaa. Siksi sähkön hinta, joka puoli vuotta sitten oli Suomen halvin sähkö tai halvin sähkösopimus ei välttämättä ole enää edullisin.

Paras tapa saada halvin sähkösopimus on vertailla sähkön hintoja säännöllisesti. Kun kilpailutat sähkösopimuksesi säännöllisesti ja seuraat sähkön hintoja, voit säästää satoja euroja vuodessa. Tutustu lisää sähkösopimusten kilpailutukseen ja sähkösopimuksen valitsemiseen.

Vinkit halvan sähkösopimuksen löytämiseen

  • Toimi aktiivisesti sähkösopimuksen valinnassa
  • Vertaa sähkön hintoja säännöllisin väliajoin
  • Valitse juuri sinulle ja taloudellesi sopivin sopimus
  • Tarkista, millainen perusmaksu sähkösopimuksessa on
  • Lue sopimusehdot tarkasti
  • Kiinnitä huomiota myös omaan energiankulutukseesi

Kannattaako ottaa kiinteä- vai vaihtuvahintainen sähkösopimus?

Kiinteä sähkönhinta sopii sinulle, joka ei halua seurata sähkön hintaa säännöllisesti, vaan haluat sen pysyvän edullisella tasolla pidemmän aikaa. Kiinteä sähkönhinta pitää saman snt/kWh koko sopimuskauden ajan, joka tarkoittaa, että sähköyhtiö ottaa riskin hinnoitellessaan sopimusta toisin kuin vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa, jossa riski on pääsääntöisesti kuluttajalla. Jos valitset vaihtuvahintaisen sopimuksen, sähkön hinta vaihtelee kuukausittain – toisaalta silloin sinulla on vapaus muuttaa mieltäsi ja vaihtaa sähkösopimusta helposti milloin tahansa haluat.

Valikoimastamme löydät erilaisia vaihtoehtoja sopimuksista, kuten määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia kiinteähintaisia sopimuksia sekä vaihtuvahintaisen pörssisähkösopimuksen.

Mikä sähkösopimus on halvin?

Halvin sähkö ja suurin sähkölaskujen säästö ei automaattisesti tarkoita kaikille samaa sähkösopimusta. Oma energiankulutuksesi vaikuttaa suuresti sähkölaskuusi. Muista, että sähkön osuus on vain osa sähkön kokonaiskustannuksistasi. Suurin osuus sähkölaskuun tulee sähköverkkoyhtiön laskuttamasta energiaverosta sekä sähkönsiirrosta. Veroja ja sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.

Mikä on paras sähkösopimus omakotitaloon?

Halpaa sähköä omakotitaloon etsiessä kannattaa pitää mielessä, että sähkön kulutusmaksu on yleensä korkea. Perusmaksu on yleensä muutamia euroja, joten suuremmassa sähkölaskussa se on vain pieni osa kokonaisuudesta. Sähkölaskussa on siis tärkeintä sähkön edullinen hinta. Etenkin sähkölämmitteisessä omakotitalossa energian hinta on tärkeämpi kuin perusmaksu.

Vinkit edulliseen sähköön omakotitaloon

  • Tarkista, kauanko sähkösopimus on voimassa
  • Tarkista, kuinka pitkä irtisanomisaika sopimuksessa on
  • Kun määräaikainen sähkösopimus päättyy, mille sopimukselle päädyt?

Halvin sähkösopimus kerrostaloon

Mikä on paras sähkösopimus kerrostaloon?

Kerrostalon sähkönkulutus etenkin pienessä taloudessa on usein maltillista, eikä kulutusmaksu yleensä pääse nousemaan kovin korkeaksi. Kannattaakin siis kiinnittää huomiota perusmaksun suuruuteen, koska sitä maksetaan joka kuukausi saman verran – käytti sähköä tai ei. Koska kulutus on usein pientä ja lämmitysmuotona esimerkiksi kaukolämpö, energian hinnalla ei ole niin paljoa merkitystä (verrattuna esimerkiksi sähkölämmitteiseen omakotitaloon).

Vinkit halpaan sähköön kerrostalossa

  • Mikä on sähköyhtiön marginaali (pörssisähkösopimuksessa)?
  • Millainen perusmaksu sähkösopimuksessa on?
  • Millainen irtisanomisaika sopimuksessa on?

Valitse kestävä energianlähde ja pienennä hiilijalanjälkeäsi

Valitse sähkösopimukseesi fossiilivapaa energianlähde, kuten Tuuli– tai Biosähkö. Tulevaisuus kiittää!

arc
Sulje
Search