Hyppää sisältöön

Valitse sinulle sopiva sähkösopimus

Sähkösopimuksen valinta voi vaikuttaa monella tapaa taloudelliseen tilanteeseen ja jopa arjen sujuvuuteen – sen vuoksi sopimuksen valinta kannattaa tehdä oma tilanne ja tarpeet huomioon ottaen.

Miten valita sopiva sähkösopimus?

Sähkösopimusta valittaessa on tärkeää pohtia oman sähkönkulutuksen määrää ja sitä, mihin ajankohtaan se painottuu. Kulutukseen vaikuttavat esimerkiksi asumismuoto, lämmitystapa ja asukkaiden määrä.

Kulutuksen ajankohta vaikuttaa siihen, millainen sopimuksesi kannattaa olla. Jos sähkönkulutus on suurehkoa ja painottuu yölle, on kannattavaa valita aikasähkösopimus (tunnetaan myös nimellä yösähkö). Jos taas kulutus on pientä ja tasaista, on hyödyllisintä valita yleissähkösopimus. Jos sähkönkulutusta on mahdollista ohjata jopa tuntien tarkkuudella esimerkiksi kotiautomaation avulla, kannattaa valita pörssisähkösopimus, jonka avulla voi hyödyntää sähkön edullisimmat hinnat.

Hyvin valittu sähkösopimus voi tuoda sekä rahallista säästöä että mielenrauhaa. Asiakaspalvelumme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle oikean sähkösopimuksen.


Sähkön tuotantotavalla on merkitystä

Kaikki pistorasiasta tuleva sähkö ei ole samaa. Ympäristötietoisuus on kasvanut, ja monet haluavat tukea uusiutuvan energian käyttöä. Valitsemalla sähkösopimukseesi CO2-päästöttömästi tuotettua sähköä, olet mukana torjumassa ilmastonmuutosta. Myymämme tuuli-, bio- ja aurinkosähkö ovat alkuperätakuin varmennetusti 100% CO2-vapaita. Muiden sähkösopimustemme alkuperätiedot löydät kunkin sähkösopimuksen tuotesivulta.

biosähkön ikoni
Biosähkö

Biosähkö tuotetaan puupolttoaineilla, kuten metsänhoidon tähteillä.

Lue lisää

tuulisähkö ikoni
Tuulisähkö

Valikoimissamme oleva tuulisähkö tuotetaan suomalaisissa tuulivoimapuistoissa. 

Lue lisää

Myymämme sähkön alkuperä ja tuotanto

Keravan Energian myydystä sähköstä noin 15 % tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi Keravan Energialla on osuuksia muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saatu tuotanto kattaa 8 % myydystä sähköstä. Loput 78 % hankitaan sähköpörssistä.

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2022 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli– ja biovoimaa) 19,5 %, fossiilisia energialähteitä 64 % sekä ydinvoimaa 16,6 %.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 368,07 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 0,62 mg/kWh.

Sulje
Search