Hyppää sisältöön
13.06.2023

Toni Nevalainen – teknologiapäällikkö

Toni Nevalaisen ura Keravan Energialla alkoi vuonna 2018, kun hän tuli kesätöihin verkkoliiketoimintaan tekemään selvitystöitä liittyen tehotariffeihin, sähköautojen yleistymiseen ja sähkön varastoinnin ratkaisuihin. Viisi vuotta myöhemmin Toni viihtyy luonamme edelleen, mutta työnkuva on ehtinyt vuosien varrella muuttua varsin paljon. Tätä nykyä hän työskentelee teknologiapäällikkönä ja kuvaa työtään hyvin monenkirjavaksi, mutta samalla myös palkitsevaksi.

Kun Tonilta kysytään hänen työkuvastaan, vastauksena kuuluu naurun lomasta ”kaikkea paitsi ICT:tä”. Teknologiapalveluiden vastuulla on virallisesti organisaation tarjoamien tuotteiden ja palvelujen perustana olevan tekniikan kehittäminen sekä näihin liittyvien erillisselvitysten tuottaminen. Tämä tarkoittaa käytännön työssä esimerkiksi selvityksiä uusista uusista energiantuotannon mahdollisuuksista, vastuuta projekteista, erilaisia teknologiaselvityksiä ja organisaation sisäisten, sekä asiakkaille tarjottavien palveluiden kehitystä. Työtehtävät kuitenkin rönsyilevät usein yli nimikerajojen, ja Toni esimerkiksi vastaa myös kahdesta organisaation sisäisestä ryhmästä, tuotekehitysryhmästä ja ympäristöryhmästä, sekä tekee sisäisiä auditointeja. Lisäksi ensi vuonna Keravalla järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali pitää Tonin kiireisenä: hän on ollut mukana alueen suunnittelussa sen kaavoittamisesta lähtien, minkä seurauksena alueella energiaratkaisut on huomioitu erityisellä tasolla. Yksi alueen erikoisuuksista on myös design-muuntamo, jota varten Toni pääsi järjestämään “Muotoile muuntamo!” -suunnittelukilpailun. Työpäivät eivät koskaan toista itseään, ja kalenteri täyttyy nopeasti erilaisista palavereista – usein jopa lennosta.

“Muuntamon suunnittelukilpailun järjestäminen oli mielenkiintoista. En olisi koulun penkillä ikinä arvannut, että tulevissa töissä pääsee tällaistakin tekemään.”

Ensimmäisen kesänsä jälkeen, vuoden 2019 alussa, sähkötekniikkaa LUTissa opiskellut Toni siirtyi tekemään diplomityötään meille. Työn aiheena oli energiayhteisöt, joiden toimintaperiaatteiden ja kansallisen lainsäädännön syntyä hän pääsi työn edetessä seuraamaan hyvin läheltä. Diplomityön valmistuttua Toni hyppäsi Kivisillan asumistapahtuman ohjiin, ja hänen työnimikkeensä vaihtui diplomityöntekijästä projektipäälliköksi. Täysin hän ei kuitenkaan diplomitöistä päässyt eroon, sillä hän on myöhemmin myös toiminut ohjaajana toiselle talossamme tehdylle diplomityölle.

Keravan Energian paras puoli on Tonin mielestä ehdottomasti työyhteisö, jota hän kuvailee tiiviiksi ja luotettavaksi. Työporukassa hän viihtyykin niin hyvin, ettei tee käytännössä koskaan etätöitä, vaikka mahdollisuus siihen toki olisi. Niin ikään hän myös kehuu työyhteisön tasa-arvoisuutta ja sitä, että kynnys eri hierarkiatasojen välillä on hyvin matala. Kaikki ovat täällä samalla viivalla, oli kyseessä harjoittelija tai esimies.

“Työnkuvaani kuuluu olennaisena osana yhteistyö muiden kanssa, ja se myös toimii täällä loistavasti. Kun jotain pyytää, tietää että se tulee varmasti tehdyksi hyvin ja ajallaan.”

Viime syksynä Toni tarttui uuteen haasteeseen, ja alkoi Keravan Energian tukemana suorittaa töiden ohella Executive MBA-tutkintoa Jyväskylän yliopistossa. Meille on ylpeyden aihe tukea työntekijöidemme ammattitaidon kehittämistä ja kouluttautumista, eikä Toni ole suinkaan ensimmäinen vastaavanlaisen täydennyskoulutuksen suorittava työyhteisömme jäsen!

Katso avoimet työpaikat

Sulje
Search