Hyppää sisältöön

Sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutus kannattaa! Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit säästää rahaa ja saada juuri sinun tarpeisiisi sopivan sähkösopimuksen.

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen?

Löytääkseen halvimman sähkösopimuksen kannattaa tehdä sähkön kilpailutus eri sähköyhtiöiden tarjoamiin sopimuksiin. Kilpailutus on helppoa ja ilmaista, ja se kannattaa, asuitpa sitten kerrostalossa tai pientalossa. Voit käyttää vertailusivustoja tai vierailla suoraan eri yhtiöiden verkkosivuilla saadaksesi tarkempaa tietoa heidän tarjonnastaan. Vertailua voit tehdä esimerkiksi Energiaviraston sähkön hintavertailu -sivustolla.

Muista, että sähkösopimuksen valinta on henkilökohtainen päätös, joka perustuu jokaisen omaan tilanteeseen ja tarpeeseen. On tärkeää tehdä harkittu päätös, joka ottaa huomioon niin taloudelliset näkökohdat kuin ympäristötietoisuudenkin.

halvin sähkösopimus – mitä se tarkoittaa?

Lue lisää sähkösopimuksen valinnasta

 

 

Miten kilpailutan sähkösopimuksen?

Sähkön kilpailuttamista varten kannattaa kiinnittää huomiota omaan henkilökohtaiseen tilanteeseen. Hyödyllisiä tietoja kilpailuttamista varten ovat vuosikulutusarviosi, asuntosi lämmitysmuoto, nykyinen sähkönmyyjäsi, siirtoyhtiösi sekä käyttöpaikkasi pääsulakkeen koko.

Sähkön hintavertailu on tärkeä osa sähkön kilpailutusta. Sähkölaskusi koostuu sähköenergian hinnan lisäksi sähkönsiirrosta sekä sähkö- ja arvonlisäveroista. Näistä sähköenergian hinnan voit kilpailuttaa, mutta sähkön siirtohinta määräytyy alueellisen sähköverkkoyhtiön mukaan, ja verot puolestaan ovat vakio.

Me Keravan Energialla vertailemme jatkuvasti hintojamme kilpailijoihimme nähden pitääksemme hintamme aina kilpailukykyisinä. Mikäli siis sähkön kilpailutus tuntuu monimutkaiselta, meillä on sinulle valmiiksi kilpailutetut vaihtoehdot!

TUTUSTU SÄHKÖSOPIMUKSIIMME

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkösopimusta tehdessä on myös tärkeää pohtia sopimuksen kestoa. Vaihtoehtoja on kaksi:  määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinnat lukitaan tietyksi aikajaksoksi, mutta sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Sopimuksen lähestyessä loppuaan asiakkaan tulee muistaa tehdä uusi sopimus.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sopii niille, jotka eivät halua uusia sopimustaan määräajoin. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa.

Vaihtuva- vai kiinteähintainen sähkösopimus?

Vaihtuvahintaisella sähkösopimuksella tarkoitetaan esimerkiksi pörssisähkösopimusta, jossa sähkön hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin mukaan. Pörssisähkö on aktiivisen sähkönkäyttäjän valinta: pystyt hyödyntämään vuorokauden hintavaihteluita ajoittamalla omaa kulutustasi. Pörssisähkösopimuksen hinta muodostuu spot-tuntihinnasta, kiinteästä perusmaksusta sekä sähköyhtiön marginaalista.

Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta on staattinen, ja markkinahinnan heilahdukset näkyvät hinnoissa hitaammin, kuin pörssihintaan sidotussa sopimuksessa. Kiinteähintainen sopimus sopii asiakkaalle, joka ei halua seurata sähkön hintoja päivittäin.

Seuraa omaa sähkönkäyttöäsi

Jos sinulla on sopimus kauttamme, voit katsoa tiedot omasta sähkönkäytöstäsi asiakasportaalimme kautta. Saat sieltä tarkat tiedot siitä, milloin ja miten käytät sähköä.

Näet portaalista sähkönkulutuksesi kuukauden, viikon, päivän tai jopa tunnin tarkkuudella. Pystyt samalla vertaamaan kulutustasi senhetkiseen pörssihintaan sekä edelliseen, vastaavaan ajanjaksoon.

SIIRRY ASIAKASPORTAALIIN

arc

Myymämme sähkön alkuperä ja tuotanto

Keravan Energian myydystä sähköstä noin 15 % tuotetaan omissa voimalaitoksissamme. Lisäksi Keravan Energialla on osuuksia muissa suomalaisissa voimalaitoksissa, joista saatu tuotanto kattaa 8 % myydystä sähköstä. Loput 78 % hankitaan sähköpörssistä.

Myymämme sähkön tuottamiseen vuonna 2022 on käytetty uusiutuvia energialähteitä (vesi-, tuuli– ja biovoimaa) 19,5 %, fossiilisia energialähteitä 64 % sekä ydinvoimaa 16,6 %.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä syntyneet hiilidioksidin ominaispäästöt olivat ovat 368,07 g/kWh. Käytettyä ydinpolttoainetta syntyi 0,62 mg/kWh.

Sulje
Search